Бамбукові пароварки коштують недорого і вони допоможуть приготувати смачні страви за лічені хвилини. З їхньою допомогою, ви зможете приготувати всі страви, які включають рибу, курку і дим сами, пельмені і манти, і будь-які овочі!
Тут інструкції та поради для початківців. Якщо ви ще не пробували приготувати їжу з цим кулінарним гаджетом, ви будете здивовані тим, як це швидко і легко!
Перед використанням вперше: Промийте всі частини гарячою водою з миючим засобом, добре прополосніть під сильним струміном води, а потім замочіть у гарячій воді на 30 хвилин. Після замочування, випаруйте всі кошики з кришкою близько 30 хвилин (порожніми).
Використання:
- Бамбукову пароварку можна встановлювати в вок, або в/на каструлю відповідного розміру. При встановленні в вок або каструлю (всередину) може знадобитися підставка, якщо рівень води недостатній.
- Якщо ви використовуєте каструлю, то наповніть її не менше половини, але щоб вода не торкалася решітки нижнього кошика.
- Розташуйте продукти харчування в кожному кошику, і помістіть кошики на ємність з киплячою водою. Накрийте кришкою і випаровуйте до готовності (залежно від розміру і товщини шматків, приготування овочів може зайняти всього кілька хвилин, рибне філе близько 10 хвилин і шматочки курки можуть готуватися від 20 до 45 хвилин або близько того).
- Увага! Вода ніколи не повинна повністю випаруватися, слідкуйте за рівнем води і доливайте при необхідності.
Наповнення кошиків: Розкладіть продукти харчування в один шар з невеликим простором навколо кожного, так щоб пар міг поширюватися по всьому простору, а також підніматися на рівень вище (якщо ви готуєте на кілька рівнів).
Багатоповерхова пароварка: Якщо ви готуєте в більш ніж одному кошику одночасно, кладіть продукти, які довше варити самій нижній кошику, а вимагаючі найменше кількості часу приготування розташуйте в верхній.
Вкладиші: Ви можете готувати їжу безпосередньо на бамбукових дошках в нижній частині кожного кошика, але вкладиші рекомендується при приготуванні продуктів, які мають тенденцію прилипати (наприклад, дим саами, пельмені). Використання вкладишів також полегшує подальше чищення. Ви можете використовувати:
- Листя капусти і салату або шпинату, шелуху кукурудзи або марлю, перфорований пергаментний папір або харчову фольгу.
При використанні вкладишів, переконайтеся, що ви не перекрили повністю шлях пару, так щоб він міг заповнити кошики і оточити продукти харчування.
Після того як продукти приготовлені: Вимкніть вогонь і обережно зніміть пароварку з ємності з водою, підніміть кришку (будьте обережні, щоб не обпектися) і подавайте їжу прямо в пароварках. Пароварку прийнято ставити прямо на тарілку. Якщо це невеликі порційні пароварки (до 15см), то кожному в особисту тарілку.
Очищення: Мити в гарячій мильній воді і добре прополоскати. Дайте повністю висохнути перед зберіганням. НЕ МИТИ В ПОСУДОМИЙНІЙ МАШИНІ!
Порада
- >Для покращення смаку, спробуйте додати до води часник, тим'ян, розмарин, імбир або інші приправи та спеції, і ці аромати приєднаються до смаку готуючихся продуктів.
Додати коментар
Виникли питання? Хочете обговорити?
Залиште свій відгук прямо зараз! Ви можете без реєстрації !!!