Вок з чавуну простіший на початку використання, і догляд за ним нічим не відрізняється від звичайних чавунних сковорідок.
1. Ретельно вимийте вок від транспортного мастила за допомогою скраб-губки та активного миючого засобу (будь-яке миюче для посуду)
2. Витерти насухо або висушити вок
3. Поставити вок на вогонь і розігріти його.
4. Зменшити вогонь до мінімального
5. В розігрітий вок налити 100 грамів рослинної олії для смаження, і обертаючи вок покрити його олійною плівкою. Плівка повинна рівномірно покрити внутрішню поверхню вока.
6. Вкинути в вок кілька рублених стручків зеленої цибулі і за бажанням кілька кубиків імбиру, і обсмажити все до потемніння зеленої цибулі, втираючи олію цією цибулею в стінки вока. Також можна додати кілька кубиків свинячого сала.
7. Вимкнути вогонь, утилізувати вміст вока, дати йому охолонути
8. Витерти вок за допомогою паперового рушника
9. Вок готовий до роботи!
Просимо бути обережними з гарячим кухонним обладнанням! Використовуйте рукавички! Якщо ви використовуєте метод stir-fry (розігрітий вок + часте перемішування) - не готуйте в воці величезні порції - це не казан; тепло горілки повинно вистачити, щоб вміст вока постійно “шипів”. Чим частіше готувати в воці - тим краще буде його антипригарне покриття.
Після використання - мийте без миючих засобів і завжди витирайте вок насухо (краще паперовими рушниками), або ж прогрівайте до випаровування води, і потім наливайте трохи олії для зберігання.
Зберігайте вок в сухому приміщенні. Якщо зберігання передбачається довгим - змастіть вок тонким шаром рослинної олії.
Додати коментар
Виникли питання? Хочете обговорити?
Залиште свій відгук прямо зараз! Ви можете без реєстрації !!!