- Ретельно (дуже ретельно) вимийте вок від захисного шару емалі за допомогою скраб-губки та активного миючого засобу (будь-яке миюче для посуду)
- Протерти насухо або висушити вок
- Відкрити в приміщенні вікна та включити витяжку
- Обпалити вок вогнем з усіх сторін (повинні згоріти залишки захисного шару), потім - поставте вок на вогонь і розігрійте його до зміни кольору
- Налийте в вок невелику кількість води і прокип'ятіть її кілька хвилин
- Вилити воду і знову розігріти вок
- Зменшити вогонь до мінімального
- В розігрітий вок налити дві столові ложки рослинного масла для смаження, і обертаючи вок покрити його масляною плівкою. Плівка повинна рівномірно покрити внутрішню поверхню вока.
- Вкинути в вок кілька рублених стручків зеленої цибулі та кілька кубиків імбиру, і смажити все до потемніння зеленої цибулі, постійно перемішуючи вміст вока (stir fry), найбільш підійде для цього шумівка з довгою ручкою. Також можна додати кілька кубиків свинячого сала.
- Вимкнути вогонь, утилізувати вміст вока, дати йому охолонути
- Протерти вок за допомогою паперового рушника
- Вимити вок за допомогою м'якої губки та теплої води. Тепер ні в якому разі не мийте вок за допомогою миючих засобів! Це знищить натуральне антипригарне покриття.
- Вок готовий до роботи!
На головній сторінці нашого сайту наведено кілька посилань на відео по підготовці вока до роботи.
Прохання бути обережними з гарячим кухонним обладнанням! Використовуйте рукавички!
- Якщо ви використовуєте метод stir-fry (розігрітий вок + часте перемішування) - не готуйте в воці величезні порції - це не казан; тепло горілки повинно вистачити, щоб вміст вока постійно “скворчав”.
- Чим частіше готувати в воці - тим краще буде його антипригарне покриття.
- Після використання - мийте без миючих засобів і завжди витирайте вок насухо паперовими рушниками, а найкраще, розігрійте його до повного висихання води, і потім по гарячому змастіть його тими ж пап.рушниками тонким шаром масла.
- Ніколи не залишайте в воці приготовану їжу! Вок це посуд для готування, а не зберігання.
- Зберігайте вок в сухому приміщенні. Якщо зберігання передбачається дуже довгим - змастіть вок тонким шаром рослинного масла.
- Китайська кухня - це дуже смачно :)
Дякуємо за покупку!
Тільки у нас - справжні професійні воки
Український WOK SHOP
www.wokshop.com.ua
Додати коментар
Виникли питання? Хочете обговорити?
Залиште свій відгук прямо зараз! Ви можете без реєстрації !!!