(094) 711-71-66 (096) 256-01-60
Вход в WOK club      Регистрация →            
Ваш е-мейл:


Пароль:


ВХОД     Забыли пароль?
Вок Шоп Украинский Wok Shop
Рецепты
Видео
Статьи
Форум

Спагетті болон'єзе

Рейтинг WOK сlub: оцените первым! (зарегистрируйтесь для голосования) оценок:0



  • - фарш (свиний чи свино-яловичина. Мішати з курячим, шо виправдовує себе в котлетах- не раджу, бо в процесі приготування- на відміну від котлет- ці фарші ведуть себе по-різному, і в результаті Ви будете мати рівномірний соус, з якого стирчать шматки курятини, шо суттєво псує зовнішній вигляд соусу)
  • - цибуля, часник і морква для основи соусу
  • -томатна паста (чи свіжі помідори, томатний сік, соус сацібелі, кетчуп- коротше, шось томатне на Ваш смак)
  • - десь з пів-склянки бульону (біле чи червоне вино)
  • - спеції: коріандр горошком, кмін, чорний перець горошком і шось з сухих трав: базилік, орегано чи, наприклад, естрагон
  • - твердий сир
О рецепте:
Яким чином ця чудова страва перетворилась на "макарони по-флотські"- загадка історії. В мене теорія, що вона була запозичена з турецького флоту,а там, як відомо- керували італійці (навіть офіційна мова флоту була італійська). Але не суть.. Готуймо як кому зручніше- макарони по-флотські чи спагетті болон'єзе..

Головне в цій страві- звісно, соус, який і є влане "болон'єзе", тому заправляти їм можна не тільки спагетті чи макарони, а й каші чи навіть картоплю- на Ваш смак

1
На повільному вогні (італійці взагалі полюбляють slow cooking) у великій кількості олії доводимо дрібно посічену цибулю, часник і моркву з додаванням спецій до пів-м'якого стану. Далі все тепло буде забирати фарш, тому якшо не хочте хрустіти твердою морквою- а воно ні до чого- витратьте трохи часу на її доведення до відповідного стану.
2
Відбираєм трохи основи для "чисто-томатного соусу" і ставим паралельно невелику посудину, додаючи туди все томатне, шо є, бульон, вино, спеції і трави. Хай собі кипить потроху- не забуваєм перемішувати і його. В самому кінці туди бажано накрошити дрібно посіченої зелені. (можна пропустить і скористатись кетчупом. Тільки не кажіть про це італійцям!;)
3
Вкидаєм в головний вок фарш і починаєм його перемішувати, рівномірно його обсмажуючи і з іншого боку- не даючи йому зліпитися в одну велику котлєту.
Коли фарш вже "зхопився" - став сірого кольору- починаєм додавати бульон, вино, і трохи пізніше- томатну заправку.
І далі на нас очікує довге перемішування з подрібненням нашого соусу- тому шо чим дрібніші фракції соусу- тим він кращий. Я використовую перетирання зліпшихся шматків між двома дерев'яними лопатками - але це потребує певної вправності, шоб фарш не розлітався з-під них по плиті;)
Мішаєм-перетираєм-додаємо рідини по мірі википання. І там десь з годину-півтори. Соус має стати рівномірної консистенції без вагомої видимості зерен фаршу і шматків моркви, однородного темно-засмаженого коричньового кольору.
Даємо трохи википіти рідині- і вуаля: наш соус готовий!
4
Відварюємо спагетті (звісно, аль-денте;), зверху викладаєм наш Соус Болон'єзе, поливаєм томатним соусом (за який ми, сподіваюсь, не забули;), притрушуємо тертим сиром, зелень, чорний мелений перць- готово!
СМАЧНОГО, сеньори!;)

Будьте здоровы!

Автор:

 КонАццкий Syndrom 15.04.2013 15:14:02

но вот почему то не выглядит как соус болонезе....


 AntZ4 15.04.2013 16:50:30

можливо- фото не передає стуктури=( А взагалі залежить від прикладених зусилль
Як і все, в принципі, в цьому Світі



Добавить комментарий
Возникли вопросы? Хочется обсудить?
Оставьте свой отзыв прямо сейчас! Можно без регистрации!!!

Представьтесь:

Сколько букв в слове "вок":


Правила форума
1. Сообщения и темы форума должны соответствовать теме сайта.
2. Комментарии должен соответствовать теме страницы на которой он размещается.
3. Просим вопросы связанные с актуальными заказами, возвратами, или гарантийными обязательствами задавать через форму связи в разделе Контакты.
4. Запрещены ругань, брань, и неуважение к другим авторам сообщений, комментариев и тем форума.
5. Запрещено обсуждение или упоминание любых политических, расовых, и языковых тем.
6. Запрещены размещение ссылок на страницы в сети и прямые или не прямые упоминания мест и/или интернет ресурсов, где осуществляется продажа товаров, конструктивно и/или по назначению подобных товарам нашего интрнет-магазина.
7. Запрещено обсуждение: цен; товаров, которых нет у нас в продаже.
8. Администрация оставляет за собой право корректировать, скрывать, или удалять сообщения содержащие в себе нарушение настоящих правил.
(Просимо використовувати російську мову. Чому? )

Форум нашого сайту, і будь-які коментарі є спільними для українського www.wokshop.com.ua та російського www.wok-shop.ru. Так, нас, любителів вок, стає набагато більше!
Давайте створювати міжнародне співтовариство!

Комментарий будет опубликован после проверки модератором!





   Добавьте свой рецепт!

20.09.2018 - Новый товар
20.09.2018 - Новый товар
18.09.2018 - Рецепт
14.09.2018 - Рецепт
16.08.2018 - Новый товар
14.06.2018 - Новый товар
14.06.2018 - Новый товар
14.06.2018 - Новый товар
14.06.2018 - Новый товар
01.02.2018 - Новый товар
09.11.2017 - Новый товар

2012-2018 Украинский Вок Шоп www.wokshop.com.ua Традиционная китайская посуда, вок киев, днепропетровск, донецк, львов, харьков, Сиэтл US.
Все права на материалы, находящиеся на данном сайте, охраняются согласно действующему законодательству Украины.
При любом использовании материалов, размещенных на данном сайте, активная ссылка на источник обязательна.

Украинский Wok-Shop at Google Plus