![]() |
||||||||||||||||||||||||||
![]() |
![]() |
![]() |
||||||||||||||||||||||||
Рецепты |
![]() |
|||||||||||||||||||||||||
Видео Статьи Форум |
![]() |
![]() |
||||||||||||||||||||||||
COVID-19: мы продолжаем работу в обычном режиме, кроме:
шоурум и пункты самовывоза ЗАКРЫТЫ, доставка только через НОВА ПОШТА. Берегите себя! Спагетті болон'єзе
![]() О рецепте:
Яким чином ця чудова страва перетворилась на "макарони по-флотські"- загадка історії. В мене теорія, що вона була запозичена з турецького флоту,а там, як відомо- керували італійці (навіть офіційна мова флоту була італійська). Але не суть.. Готуймо як кому зручніше- макарони по-флотські чи спагетті болон'єзе..
Головне в цій страві- звісно, соус, який і є влане "болон'єзе", тому заправляти їм можна не тільки спагетті чи макарони, а й каші чи навіть картоплю- на Ваш смак 1 На повільному вогні (італійці взагалі полюбляють slow cooking) у великій кількості олії доводимо дрібно посічену цибулю, часник і моркву з додаванням спецій до пів-м'якого стану. Далі все тепло буде забирати фарш, тому якшо не хочте хрустіти твердою морквою- а воно ні до чого- витратьте трохи часу на її доведення до відповідного стану.2 Відбираєм трохи основи для "чисто-томатного соусу" і ставим паралельно невелику посудину, додаючи туди все томатне, шо є, бульон, вино, спеції і трави. Хай собі кипить потроху- не забуваєм перемішувати і його. В самому кінці туди бажано накрошити дрібно посіченої зелені. (можна пропустить і скористатись кетчупом. Тільки не кажіть про це італійцям!;)3 Вкидаєм в головний вок фарш і починаєм його перемішувати, рівномірно його обсмажуючи і з іншого боку- не даючи йому зліпитися в одну велику котлєту.
Коли фарш вже "зхопився" - став сірого кольору- починаєм додавати бульон, вино, і трохи пізніше- томатну заправку. І далі на нас очікує довге перемішування з подрібненням нашого соусу- тому шо чим дрібніші фракції соусу- тим він кращий. Я використовую перетирання зліпшихся шматків між двома дерев'яними лопатками - але це потребує певної вправності, шоб фарш не розлітався з-під них по плиті;) Мішаєм-перетираєм-додаємо рідини по мірі википання. І там десь з годину-півтори. Соус має стати рівномірної консистенції без вагомої видимості зерен фаршу і шматків моркви, однородного темно-засмаженого коричньового кольору. Даємо трохи википіти рідині- і вуаля: наш соус готовий! 4 Відварюємо спагетті (звісно, аль-денте;), зверху викладаєм наш Соус Болон'єзе, поливаєм томатним соусом (за який ми, сподіваюсь, не забули;), притрушуємо тертим сиром, зелень, чорний мелений перць- готово!
СМАЧНОГО, сеньори!;) Будьте здоровы! Автор: AntZ4 ![]() |
![]() |
|
![]() |
|||||||||||||||||||||||
![]() |
||||||||||||||||||||||||||
|
![]() |
|||||||||||||||||||||||||
![]() |
||||||||||||||||||||||||||
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Добавить комментарий
Возникли вопросы? Хочется обсудить?
Оставьте свой отзыв прямо сейчас! Можно без регистрации!!!